Rügen og Tjekiet

Onsdag d. 29-6-2016

Så startede sommerferie turen. Efter et lille stævnemøde på Ålborg sygehus hvor en ung dame kikke mig dybt i øjnene, det tog noget længere tid end vi regnede med. Så det var med fuld fart til IKEA hvor vi lige nåede morgenmaden inden kl. 11 ja damen her havde fat i smørret så det var i sidste øjeblik. Efter morgenmaden gik det så sydover, efter en lille handel med Calle kørte vi ud til nogle venner hvor vi nød kaffen og kagen på terrassen, senere var der grill aften der. Og en masse snak. Så var der tid til en lille fodtur rundt i byen. Og så var der sengetid.   

Torsdag d. 30-6-2016

Kl. 8 var der morgenmad. Og igen en masse snak. Kl. 10 kørte vi videre på vej til Rostock. Vores gps var ikke helt vågen, eller også havde den fået forkert oplysninger, så det blev til en lille omvej. I Rostock holdt vi på havnen. Der var både cirkus og tivoli lige ved siden af. Efter det var holdt op med at regne gik vi en tur op i byen, der var det fineste vejr nu, så vi gik rundt og kikkede på forretninger, senere fandt vi en forretning der solgte mad, så var aftensmaden reddet. Efter en lang gå tur var vi på havnen, vi skulle da lige hen og se tivoliet, der var godt nok ikke mange mennesker, vi var næsten de eneste, så gik vi tilbage og tilbragte det der var tilbage af dagen i bilen.

Rostock set fra havnen
Rostock

Fredag d. 1-7-2016

Det store hus kompleks fra Hitlers tid, er ved at blive renoveret

Efter morgenmaden kørte vi mod Rügen hvor vi kørte op til Arkona hvor vi har været før. Nu kunne vi så bare ikke køre der ud, men skulle gå det gjorde vi så ikke, så skulle vi til Prora hvor det lange hus fra Hitlers tid er, men det er de ved at modernisere, så det var der ikke noget ved, så kørte vi til Binz hvor vi holdt på en camperplads, det var ikke det store, bortset fra prisen, der gik vi en tur i byen, der var gågade, med masser af steder hvor man kunne købe forfriskninger, der var en lang bro ud i vandet hvor der lå en båd til, en lang sandstrand med en masse mennesker på og langs stranden en promenade, hvor vi gik og fik lyst til en stor is, så det fik vi så, vi fortsatte af promenaden til vi mente vi skulle dreje der fra, så var det lige før vi var blevet væk, vi fandt togstationen og et kort, så fandt vi ud af at vi var ganske tæt på vores parkerings plads, der var meget varmt hele dagen, så aftensmaden blev indtaget udendørs, det var et fint sted vi holdt, så mange små fluer kan da ikke tage fejl.

Prora ombygning af det 4,5 km lange bygnings kompleks
Gå gaden i Binz
Byen Binz med den flotte sandstrand

Lørdag d. 2-7-2016

Her bygger de det nye skibshejseværk

Efter Bente havde hentet morgen brød i Netto spiste vi det, og fik bilen på potten så forlod vi Binz og kørte mod Stralesund, og videre af motor vejen mod Berlin, vi holdt en kaffe pause på en meget storm omsust rasteplads. Og så af de små veje videre til Niederfinow, det har regnet rigtig meget på turen, Da det var blevet tørvejr gik vi op for at spise. Vi bestilte snitzel og fik serveret en meget stor portion, ja vi måtte opgive at spise op, så kikkede vi lidt på det storslået skibshejseværk, man bliver imponeret hver gang man ser det.

Hver gang jeg ser skibshejseværket i Niderfinow bliver jeg lige imponeret, det er nittet sammen og er omkring 100 år gammel

Søndag d. 3-7-2016

Vi sov lidt længe her til morgen, efter kaffen gik jeg lige lidt rundt i det gode vejr og tog nogle billeder, så ved ti tiden kørte vi fra Niderfinow, og videre syd på dagens opgave var at finde en penge automat, da vi havde brugt alle vores penge på snitzler aftenen før, vi fandt en på en motorvejs raste plads, og der var da også en crosanter til formiddagskaffen, da vi havde kørt lidt mere på motorvejen valgte vi at køre videre på de små veje, vi ville finde en autocamperplads inden Tjekkiet. Vi fandt en i byen Döbern Eichwege. Fin lille plads, de eneste andre gæster er nogle får, det begyndte at regne da vi kom på pladsen, så vi lavede tidlig aftensmad, så blev der solskin igen, og det endte med at vi gik en længere tur rundt i byen, det hele er godt nok lidt brugt her i byen, den bærer meget præg af at det er en gammel østby.

Vores plads i Döbern Eichwege, der var god plads
En fin gammel kirke i Döbern Eichwege

Mandag d. 4-7-2016

Vi forlod vores camperplads, og fulgte gps’en videre gennem tyskland til Görlitz hvor vi krydsede grænsen til Polen midt i byen, efter et ganske lille stykke i Polen kom vi til Habarlice hvor vi krydsede grænsen til Tjekkiet, der har jo været en del snak om flygtninge og emigranter, men vi så ikke en eneste grænsevagt nogle af stederne. Vi kørte til Cesky Ray hvor vi ville finde campingpladsen Eden Jinolice, det gjorde vi også, men den var fyldt til randen, så vi ledte lidt videre og fandt campingpladsen Cesky Raj, den besøgte vi på en påskeferie for et par år siden, hvor den var lukket, og med 10 cm. Sne over alt. Nu er den åben, og der er svømmepøl og restaurant, toiletterne og badene er så noget misligholdte, men det går jo alligevel, øllet er koldt og billigt, og vi har spist aftensmad i restauranten

Flot landskab
Vi er jo i det gamle øst Europa, hvilket nogle få køretøjer bærer præg af

Tirsdag d. 5-7-2016

Borg ruinen Trosky

I dag startede dagen lidt koldt med lidt regn, men det klarede op i løbet af formiddagen, vi ville besøge den gamle borg ruin Trosky, der var bare 10 km. derud. Det var så ikke de største veje der gik derud, og der var mange cyklister på vejen, det er et stort cykel område, vi kom frem, det var der så også en masse andre der var, vi fik en parkeringsplads, og skulle så gå de sidste tre hundrede meter til borgen, det gik noget stejlt op af det første stykke, men så blev det stejlt op til indgangen, der var ca. 10 meter kø til billet lugen, vi kom ind og der var en masse boder der solgte div. Uundværlige ting, inde på borgen var der noget skuespil, op i det første tårn, var der bare mange trapper, rigtig mange trapper, over til det andet tårn var der knap så mange trapper, men det var den gamle vindeltrappe, vi kom op og fik et fint kik ud over landskabet, så var vi færdige på borgen og gik ud for at gå ned til bilen, nu var der så nok 100 meter kø, til billet lugen, godt vi kom før det, vi kørte så noget rundt i området, men fandt ikke det vi søgte, bestemte så at køre tilbage til Camping Chesky Raj hvor vi tilbragte eftermiddagen, i det dejlige vejr, sammen med et par dejlige kolde øl, sidst på eftermiddagen trak det sammen til en tordenbyge, men det blev ikke rigtig til noget, så efter aftensmaden kan vi sidde ude og nyde det fine vejr, og det sidste af øllet

Set fra det højeste af tårnene

Onsdag d. 6-7-2016

Et stort slot, tror vi

Efter vi havde ventet på at få afregnet på Camping Chesky Raj, kørte vi til IKEA i Prag, hvor vi spiste morgenmad, godt nok lidt sent, noget stærk kaffe og tre brød ost og jordbær syltetøj, men så havde vi også brugt 38 koruna, (10.44kr.)jo det løber op, vi forlod Ikea og kørte til det gule marked, det var godt nok lidt tamt, men fru. Pedersen fik da handlet lidt, så kørte vi ud på Trojska hvor vi holder i baghaven til et hus, ja der er godt nok camping plads her, et fint sted, vi har været her før, efter vi er kommet på plads og fået en lille morfar, ville vi gå en tur hen omkring en pizzamand, vi kom så lidt længere ud til Zoo op af en stor bakke gennem en skov, og endte langt væk fra hvor vi skulle, men fandt en smutvej ned til Trojska, vores vej, og indtil pizza manden, fik en stor øl og en pizza, nu er vi tilbage på camperpladsen, og der skal hviles ben.

Vi kom lidt på afveje, men en flot udsigt over Prag
Det her er dæleme tiltrængt, efter den lange gå tur vi har været på

Torsdag d. 7-7-2016

Det ene tårn ved Karls broen, og en masse mennesker

Efter en stille formiddag her på pladsen, gik vi hen og tog sporvognen ind til Prag, vi kæmpede os over Karlsbroen, der var andre end os der var taget til byen, vi gik op til slottet, en frygtelig masse trapper, og så med vores trætte ben, nå vi nåede der op var inde og se kirken, fandt et sted hvor vi kunde sidde ned, og få en forfriskning, så gik vi tilbage og over Karlsbroen igen og ind i byen, der var mange mennesker, der er mange steder vi kunne få en forfriskning, men vi fandt et lille fredelig sted, lidt fra turist mylderet, og der fik vi kaffe og kage, vi sad dejlig blødt så det var svært at komme op at stå igen, vi bestemte så at vi ville tage sporvognen tilbage igen, så efter fire og en halv time sidder vi så på camperpladsen igen, de har noget dejligt koldt øl på pladsen.

Prag (tjekkisk: Praha) er hovedstaden og den største by i Tjekkiet med placering på bredden af floden Moldau (Vltava), hvor denne slår nogle skarpe sving. Byen har 1.198.094 indbyggere (2006)

Prags borg blev grundlagt i det 9. århundrede, og omkring denne opstod der et samfund, der hurtigt udviklede sig til byen Prag. Som et vigtigt handelsknudepunkt blev byen tidligt et mødested for kulturer, og den udviklede sig til en betydelig europæisk kulturby. Prag blomstrede ikke mindst i det 14. og det 16. århundrede, hvor byen var hovedstad i det tysk-romerske rige. Især byens midte har været udsat for skiftende kulturelle påvirkninger, der blandt andet har efterladt en usædvanlig række af bevaringsværdige bygningsværker opført i varierende arkitektoniske stilarter. Dette forhold har givet byen en plads på UNESCOs Verdensarvsliste fra 1992.

Blandt Prags bemærkelsesværdige seværdigheder ud over borgen kan nævnes Karlsuniversitetet, der blev grundlagt i 1348, Karlsbroen, flere kirker og torvet i Staré Město, den gamle bydel. Byen har et stort og varieret kulturliv, der inkluderer det verdenskendte teaterkompagni, Laterna magika, den årlige musikfestival "Prager-foråret" samt minder om byens kendte forfatter Franz Kafka. Verdens næststørste stadion, Strahov-stadion, anvendes ikke længere til idrætsbegivenheder, men til koncerter med store internationale musiknavne.

: Prags historie

Området ved bredden af Moldau, hvor Prag nu ligger, har været beboet siden ældste stenalder. Mange rejsende har passeret området på vejen mellem nord og syd, og det første kendte folkeslag, der bosatte sig her, var en keltisk stamme kaldet boier. Fra denne stamme kommer navnet Bøhmen. Boierne blev delvist fortrængt af germanere, og i det 6. århundrede kom også vestslaver til. Et par århundreder senere fulgte så en tjekkisk-slavisk stamme, der med Čech ifølge legenden grundlagde den tjekkiske nation.

En anden legende fortæller, at en prinsesse Libuše gift med bonden Přemysl grundlagde et kongeligt dynasti på slot Libusin. Prinsessen skulle have været synsk og spåede på den baggrund byen Prags blomstring. Arkæologiske undersøgelser har fundet beviser for et slot på flodens højre side fra det 9. århundrede. I den periode kom den første bøhmiske hersker, som historikerne er sikre på, Bořivoj 1., til magten, og han flyttede sit sæde til det sted, der senere er blevet kendt som Prags borg. Stedet har siden været hjemsted for de fleste tjekkiske regenter.

I det 10. århundrede var området omkring Prags borg kendt som et vigtigt handelsknudepunkt, og i 973 blev borgen centrum for et bispedømme i Bøhmen. Kong Vladislav 1. blev i 1158 konge af Bøhmen, og under hans regering blev en række klostre og kirker opført sammen med den første bro over Moldau. Ottokar 1., konge fra 1212, var tæt knyttet til den tyske Frederik 2., og i hans regeringstid blev tyske håndværkere og købmænd inviteret til at bosætte sig i Bøhmen og Mähren. Den tyske befolkningsgruppe skulle senere blive en markant politisk og kulturel faktor i Prag.

Der var i det 13. århundrede efterhånden tre byer omkring borgen: Malá Strana, Hradčany og Staré Město. Med den øgede befolkning voksede de sammen til én samlet by, Prag, og i det 14. århundrede oplevede den en blomstringsperiode under Karl 4. Han udvirkede, at bispedømmet blev hævet til ærkebispedømme, og han grundlagde det nordlige og østlige Europas første universitet, Karlsuniversitetet i 1344 samt bydelen Nové Město og ikke mindst Karlsbroen som afløser for den første bro. Karl blev kronet som kejser af det tysk-romerske rige i 1355 og gjorde Prag til rigets hovedstad.

Tiden omkring 1400 var præget af religiøse reformationstanker, og rektor ved Prags Universitet, Jan Hus, var en af fortalerne herfor. Henrettelsen af Hus i 1415 gav ufred og borgerkrig og mundede ud i slaget ved Vítkov i 1420, hvor general Jan Žižka som anfører for hussitterne gav store problemer for katolikkerne. Efter Žižkas død blev hussitterne imidlertid splittet, og katolikkerne kunne igen overtage magten.

Den næste gyldne periode i Prags historie indtraf, da Rudolf 2. blev tysk-romersk kejser i 1576. Hans hof tiltrak en række kunstnere og videnskabsmænd fra det meste af Europa, heriblandt Tycho Brahe og Johannes Kepler. Han var samtidig åben for andre religiøse retninger og udstedte et dekret om religiøs frihed. En sådan frihed var enestående for tiden og trak en række tyske protestanter til byen.

 

Freden mellem de religiøse grupperinger holdt imidlertid ikke så længe, og da protestanterne i 1618 kastede byens katolske ledere ud af rådhusets vinduer, blev det indledningen til trediveårskrigen. I forbindelse hermed flyttede kejser Ferdinand 2. sit hof til Wien, og Prag oplevede i forbindelse med krigshandlingerne en nedgangsperiode, der også reducerede byens befolkning til en tredjedel.

I mange år havde jøder haft deres plads i byen, men det jødiske samfunds gyldne periode var det 17. århundrede, hvor befolkningsgruppen udgjorde henved 30 % af byens samlede befolkning. I midten af det 18. århundrede blev jøderne lagt for had og udvist på grund af påstået samarbejde med den preussiske fjende. Udvisningen blev dog ophævet igen, men jødernes andel af Prags befolkning nåede aldrig igen samme størrelse.

En storbrand havde hærget Prag i 1689, og den gav anledning til en fornyelse af byen. I det 18. århundrede oplevede byen endnu en økonomisk fremgangsperiode. Denne satte sig markante spor i byens udseende, da der blev opført en række paladser, kirker og parker i barokstil.

Den industrielle revolution mærkedes tydeligt i Prag i det 19. århundrede, da byen havde en god placering i forhold til forsyninger af kul og jern. Samtidig fik nationalismen vind i sejlene på det kulturelle og politiske plan. En bevægelse for tjekkisk selvstændighed fik betydelig gennemslagskraft, og i 1861 var der tjekkisk flertal i byrådet.

Efter Østrig-Ungarns nederlag i 1. verdenskrig blev Tjekkoslovakiet en selvstændig nation, der valgte Prag som hovedstad. Byen var i mellemkrigstiden en storby med 850.000 indbyggere i 1930 og en kulturelt betydningsfuld by i Europa.

 

Den nazityske besættelse betød forfølgelse af både jøder og intellektuelle. Dele af byen blev ødelagt af allierede bombninger, og ved krigens afslutning blev byen og landet en del af den sovjetiske interessesfære. Prag var igen Tjekkoslovakiets hovedstad, og et kup i 1948 bragte kommunisterne til magten.

De intellektuelle i Prag led under det totalitære regime, og en modstand mod regimet blev opbygget, ikke mindst af forfattere. Det kom til en kortvarig opblødning i den stramme styring af landet og byen med foråret i Prag i 1968. Den blev imidlertid slået ned af Sovjetunionen og resten af Warszawapagten, der besatte byen og landet i august samme år og genindførte den stærkt Moskva-styrede ledelse af landet.

I 1989 faldt kommunismen i Østeuropa, og i Prag opstod fløjlsrevolutionen, hvorunder byens og landets befolkning befriede sig selv fra de kommunistiske magthavere. I 1993 deltes landet, og Prag blev nu hovedstad i det nye Tjekkiet

Hentet fra Wikipedia

 

Den utrolige smukke kirke oppe ved slottet
Kirken set fra den anden side
Uret på den store plads

Fredag d. 8-7-2016

Nå efter de dejlige kolde øl i går, sov vi lidt længe i dag, spiste morgenmad, vi har jo bestilt frisk morgenbrød hver dag her, vi nød det gode vejr til ved elleve tiden, hvor vi gik de få km. Ud til ZOO det er en meget stor zoologisk have, og ualmindelig kuperet, så det er noget af en opgave at gå rundt der, ikke mindst fordi der i dag var omkring 27 graders varme, vi så mange forskellige dyr, også nogle vi aldrig har set før, vi tog med et tog lidt rundt på den enorme plads, måtte ind for at få en sodavand et par gange, ved tre tiden var vi godt trætte og besluttede at gå hjem på camperpladsen, lidt handel på vej hjem blev det også til, vel tilbage på camperpladsen, fik vi to dejlige øl oppe i kiosken, så vi kunne få slukket tørsten.

Zoologisk have i Prag

Den zoologiske have i Prag ligger i den smukke Troja-dalkedel, hvor græsmarkerne går over i klipper og store vandarealer. Den nedre fugtigere, flade del af haven adskilles fra den øvre, tørre del af en mægtig klippevæg. Der er underholdning til mange timer for børn og voksne i Prag Zoo. Mange forklarende tekster er uheldigvis kun på lokalsproget. Men dyr og børn ser ud til at forstå hinanden godt. Her er legeplads, butikker med souvenirs og flere mindre steder, hvor du kan få bugt med sulten. I dag er der over 500 pattedyr fordelt på 110 arter, mere end 600 fugle, 160 arter og over 100 krybdyr, 40 arter. Der er mange, du ikke når at se og mange, du ikke ser andre steder. Zoologisk have er også flora og fauna, og i haven kan du ud over dyr finde 5000 forskellige plantevækster.

På vores vej rundt i den kæmpe store park mødte vi ham her, hvad det er for en fugl ved jeg ikke, men han kom fra midt Afrika, han var lidt spøjs den hedder træskonæb (Balaeniceps rex) eller Abu Markub (arabisk: "Skoens fader")
Så er frokosten serveret, billedet er taget gennem en glasrude, vi måtte ikke komme ind i buret.

Lørdag d. 9-7-2016

Du kan få en tur rundt i byen, i disse fine biler

Det er sidste dag på denne fine plads, vi tog med sporvognen ind til Prag by, hvor vi gik langs floden, et langt stykke så drejede vi af og gik op i byen, der var lidt torve halløj, bagved var der et stort indkøbssted, der gik vi ind, det var i mange etager, vi fandt et sted med starbock kaffe, vi købte en stor cappuccino, vi gik videre og oppe på øverste etage, var der kun restauranter, et af dem havde vist servering med modeltog. Vi kom langt omkring i byen, havnede på den store plads ved uret, fandt en sidegade og gik den vej, omkring det gamle kloster, på et tidspunkt kom vi forbi en Dansk bagerbutik, nå ja en kop kaffe og en kage kan man vel altid spise, vi havnede ved floden igen, og gik over, og op af en masse trapper til metronomen, videre i den royale have der efter slottet. Vi købte en øl på en lille fortovs restaurant ved slottet, der bestemte vi så at vi ville gå den lange vej fra slottet ned til linje 17 og køre hjem til camperpladsen, vel hjemme på pladsen, fik vi lige to af de kolde pilsnere, det var meget tiltrængt, der er også varmt i dag, vi bestemte at gå på pizza restaurant, der fik vi dejlig mad ikke pizza, og der var også is til dessert, sådan sluttede vores dage i Prag denne gang.

En kop kaffe og en jorbærkage, ved en Dansk bager, det smagte godt.
Den store og fine have, på vej til slottet.

Søndag d. 10-7-2016

Vores fine campingplads, blev helt over rendt af store campingvogne, hvad vil de her, det er jo trods alt kun en baghave til villaen

Der væltede ind med to store campingvogne til den lille plads, så vi følte at vi måtte forlade stedet, lidt hurtigere end vi havde planlagt, så efter at vi havde afregnet med Jolana og Antonini Lein forlod vi den fine og velholdte plads, og kørte mod Litomerice, der var ikke ret langt, vi holdt et hvil på vejen i Straskov-Vodochody hvor vi lige var inde ved den lokale købmand, for at se på øl udvalget, men det blev bare til en enkel øl til køleskabet, så kørte vi mod campingpladsen i Litomerice, hvor vi traf, nogle venner som vi så fik en sludder med over en dejlig kold øl, for der er meget varmt i dag, vi snakker meget øl på turen i år, det er jo ikke fordi at det handler om at drikke øl, men fordi de laver noget meget velsmagende øl her i Tjekkiet, vi har spist grillmad sammen med vores venner, fået en dejlig is og en lille smule vin, nu sidder vi ude kl. 23 00 i 25 graders varme.

Vel ankommet til Litomerice camping, alle har forpoterne i truget til aftensmaden.
Det var en meget varm aften, og så skulle der spilles finale i EM fodbold.

Mandag d. 11-7-2016

I dag var der meget varmt, vores venner havde planlagt at køre til Prag, men ombestemte sig og blev her i Litomerice, så vi gik op i byen, hvor der blev handlet tøj til den store guldmedalje, men så var vi også meget tørstige. Og fandt et lille skyggefuld sted, hvor vi kunde få en forfriskning, det endte med at vi også skulle have lidt at spise, efter det var der lidt rundt i byen lidt småhandel, inden vi gik på pladsen igen, så skulle der slappes af, det var ikke let at få en morfar, temperaturen var over 35 grader på et tidspunkt, ved syv tiden gik vi op i restauranten, for at få noget aftensmad, først sad vi inde i et telt, men der sad vi ikke godt, så vi flyttede ud til nogle borde, der blev ledige, vi ventede længe på maden skønt vi havde bestilt det samme til alle seks personer, mens vi sad og ventede trak det op til torden vejr, og lige som vi var færdige med at spise kom der nogle dråber regn, vi flyttede ned under vores markise, hvor vi fik en lille forfriskning, og en enkelt covboykaffe, ved elleve tiden blev der så sagt godnat.

Torvet i Litomerice

Tirsdag d. 12-7-2016

Vi havde bestemt at vi ville tage bussen til Prag. I dag, så vi gik over til bussen lidt i ti. En time senere var vi i Prag, efter lidt kaffe og lidt mad, fandt vi ved fælleshjælp og et par betjente ud af hvordan vi skulle komme til centrum, det var med sporvogn 17.den kendte vi jo fra sidste uge. Vi kom ind til centrum gik hen til og over karls broen, på den anden side var vi blevet tørstige, så vi fandt et sted hvor vi kunne få en forfriskning, der efter gik vi videre op til torvet, hvor vi vendte om og gik mod karls broen igen, nu var der så nogle der var blevet sultne, så vi fandt et sted hvor vi kunne få en sandwich, så gik vi op på broen, men fik øje på et marked, med Franske specialiteter, det måtte vi jo lige se lidt på, så gik vi op i gaderne og op til uret og den store markedsplads, der var rigtig mange mennesker der, vi gik lidt rundt og så ned af gaden til hvor sporvogn 17 kom og kørte os ud til rutebilstationen, den kørte os så tilbage til Litomerice

Lidt gøgl skal der jo være plads til
Prag

Onsdag d. 13-7-2016

I dag gik vi op i byen, for at handle lidt ind, sandaler og bukser, det er jo meget billigt her, da handlen var overstået, gik vi hen og fik en kold øl, det var meget lummert, da vi kom tilbage på pladsen, var der dømt afslapning, men der kom en meget kraftig tordenbyge, men da den var overstået blev der lidt sol igen, så vi gik op til byen igen for at handle lidt brød og pålæg, pigerne kunne ikke modstå fristelsen at gå i tøjbutik igen, om aftenen gik vi op i byen igen for at spise, da vi var ved at være færdige med at spise, begyndte det at regne igen, og det blev ret kraftig regn, men der var jo ingen kære mor, vi skulle jo tilbage til campingpladsen, vi blev lidt våde, men ikke så meget som vi havde regnet med, takket være vores snilde, og en papkasse.

Man møder mange typer på sådan en tur

Torsdag d. 14-7-2016

Nå det er ikke holdt op med at regne endnu, vi var oppe i restauranten og drikke morgenkaffe, og tage afsked med et par mennesker, der hellere ville hjem til det Danske regnvejr, efter lidt oprydning, gik vi over på restauranten igen, for at få en cappuccino sammen med vores tilbage værende venner, så blev der dømt middags mad med efter følgende hvil, der er 16 grader og stadig fugtig uden for, vi har tændt for varmen, det var ikke lige det vi havde for ventet på en sommerferie, ved halv fem tiden klarede det op, og vi gik op i byen for at købe tøj og sko, da vi kom tilbage til pladsen, gik vi i restauranten, og fik noget dejlig mad, og pandekager med is til dessert, så gik vi ned til vores bil, hvor vi sad til kl. 22 og fik kaffe, så vi fik da alligevel en god dag ud af det

Værten hed Josef og var en meget gemytlig fyr.

Fredag d. 15-7-2016

Vi skulle jo forlade Litomerice i dag, men vi har valgt at blive en ekstra dag, vi betalte for hele opholdet samtidig, ca. 140 dkr. Pr dag med strøm og det hele, det er da til at have med at gøre. Vi har brugt dagen til socialt samvær, en tur til købmanden, og en gå tur til byen, spiste fin kage og drak chokolade, efter lidt sludren om eftermiddagen, fik vi bord på restauranten kl. 19 hvor vi fik fin mad og en stor is dessert, så var det også slut så kunne vi ikke spise mere.

Vi boede lige under et stort træ, der gav megen skygge,

Lørdag d. 16-7-2016

På vej ud af Tjekkiet, flot natur

Vi stod tidligt op, nogle tidligere end andre, gjorde bilen klar til at køre væk fra Slavoj Autocamp, så var der fælles morgen mad med vores venner, så efter en rørende afsked, kørte vi ud af Litomerica, det var en smuk tur gennem det Tjekkiske landskab, og det var fint vejr, vi krydsede den tyske grænse, vi var lidt ude af kurs, fordi jeg havde skrevet en forkert koordinat ind i GPS en, vi holdt en pause på en rasteplads, hvor vi fik sat den nyeste GPS til, det hjælper ikke meget når det stadig er den forkerte koordinat vi skriver ind, vi krydsede fra motorvej A72 til A4 der skulle vi forbi Hohenstein-Ernsttal, der skulle der åbenbart være et stort motorløb eller sådan noget, det var meget besværligt at komme forbi byen, for vejspærringer, og politibiler, men vi kom ud på A4 og videre til Weimar, hvor vi holder på en stor autocamperplads, tæt på bymidten, efter vi havde slappet af et stykke tid og temperaturen var faldet, gik vi ind til byen, hvor vi gik rundt i gågaderne, på et tidspunkt troede vi var blevet væk, men det var vi slet ikke, vi havde bare gået en anden vej end alle de andre der var inde i byen, fandt et sted, hvor de solgte noget spiseligt, vi gik så tilbage til Camperpladsen, hvor vi så sidder i 25 graders varme, endnu en dejlig dag.

Weimar
Weimar

Søndag d. 17-7-2016

På vej til Hodenhagen

Efter morgenmaden, kørte vi fra pladsen i Weimar, kørte vi ud på landevejen igen, mod Hodenhagen, der var forholdsvis fint i Weimar, men det blev en del regn på vejen, vi holdt middags pause på en lille rasteplads, der kom så lige en Bugatti Voyron og holdt bag ved os, han blev noget sur, da jeg ville tage et billede af ham og bilen. da vi kom til motorvej A4 var der også vej arbejde og kø, men vi kom igennem, men efter et stykke tid var der kø igen, men der kunne vi dreje fra, og der var bare 25 km. til Hodenhagen, her holder vi på en fin og gratis plads, og der er tivoli lige ved siden af. Vi spiste på en restaurant ved diget, det var bare rigtig godt, nu sidder vi og sveder, om det er fordi vi har spist for meget, eller det er fordi der er 25 graders varme ved jeg ikke.

På en lille rasteplads, hvor vi skulle hvile holdt denne skrallerkasse og larmede så man ikke kunde sove til middag

Mandag d. 18-7-2016

Vi kom tidlig fra Hodenhagen, og ud på motorvejen, og det gik fint indtil Hamburg, så blev der kø, det var vi nu advaret mod på GPS en, men det var ikke så slemt, fra vi startede i køen til vi kom op af røret, på den rigtige side gik der ca. en halv time, men der var en masse vej arbejde på den nordlige side, det værste det var at vi missede IKEA som vi havde sat næsen op efter at skulle have kaffe i, det vidste sig senere at det var en virkelig katastrofe, vi kørte nemlig ind på rasteplads Holmmoor Øst, for at få formiddags kaffe, vi fik en bolle, der faldt lidt tung i maven, men kaffen var vist noget de normalt reparerer asfalt med, for at sige det meget mildt, var den udrikkelig, vi valgte så at køre tværs over landet til Frederiksstad, vi var så heldige at der var en Tysker der havde købt parkerings billet, til mere end han kunde bruge, så den arvede vi, inde i byen fandt vi Niebüller Backstube, vi vidst godt den var der, to kopper kaffe, rigtig god kaffe og en dejlig sund kage, mums det var godt, så gik vi lidt rundt i den fine gamle by, der efter kørte vi til Süderlügum hvor vi holder ved svømmehallen hvor der er en plads til campere, og oven i købet til vores favorit pris (gratis).

Niebüller Backstube i Frederiksstad, kaffe og sund kage
Frederiksstad

Tirsdag d. 19-7-2016

Givskud Zoo

Vi stod tidlig op, og kørte det lille stykke til Niebüller Backstube i Süderlügum, hvor vi spiste en stor morgenmad, så var vi lige omkring Købmandsgården for at købe lidt småting, så forlod vi Tyskland, og kørte ind i lille Danmark, vores mål var Givskud Løvepark, da vi ankom der til fandt vi ud af at vi så absolut ikke var de eneste der havde fået den ide, efter at have holdt i kø en halv time kom vi ind i parken, fandt en P plads og gik en meget lang tur for at se det der kan ses til fods, tilbage i bilen var vi godt nok lidt trætte i fusserne, men efter et lille hvil kørte vi ud på savannen, for at se dyrene, og deres opførsel, vi fandt ud af at dyrene opfører sig noget bedre end menneskerne, tålmodighed er ikke noget der står højt på listen, nå skidt med det vi fik da set alle dyrene også løverne, selv om vi skulle holde i kø igen, efter fire og en halv time, kørte vi til Vandel, hvor vi har holdt nogle gange før, det kan man så ikke mere, men vi kunde handle i Brugsen, og købe vores aftensmad i en pølsevogn, da vi havde spist kørte vi til Nørre Snede, hvor vi holder på en hyggelig plads, med flinke værtsfolk, der er et pragtfuldt vejr.

Lidt bange ulv
Vi holder ved, hvad det nu er
Misserne var vi da også inde ved
Dagen sluttede i Nørre Snede på en dejlig plads, med et flink værtspar

Onsdag d. 20-7-2016

Dejlig sted

Vi forlod Nørre Snede og var på vej hjem, var lige omkring IKEA i Århus, til morgen kaffe, så kørte vi af den gamle hovedvej mod nord, kom fuldstændig og uforvarende forbi Vebbestrup, hvor der jo er et Ismejeri, vi måtte jo smage på varene, da den store is var spist, gik turen til Klokkerholm, inden vi gik i seng, var det meste tøj vasket, bilen var vasket, så vi er klar til en ny tur.

Det var en dejlig tur, med masser af gode oplevelser, vejret var for det meste på vores side, sammen med gode venner, masser af dejlig mad, smagte også lige øllet i Tjekkiet, de er ret gode til at brygge godt øl, den gamle camper kørte hele turen uden problemer, en rigtig dejlig ferie, for fruen, jeg får jo aldrig ferie.

Man kan godt blive lidt træt, når man er med fruen på ferie

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.10 | 16:19

Tak for en god tur
Kh Ellen og Tage

...
29.07 | 12:45

Hvorfor kan jeg ikke se mere 😫

...
30.11 | 20:32

Dejlige billeder, flot sat op en rigtig appetitvækker, hilsen herfra og ønsker jer en
rigtig god jul og godt nytår,niels chr

...
19.08 | 01:22

Fantastig tur sammen med Bente og Gunnar den må vi gøre om også efter vi køre hjem vil gerne være med på en tur igen Så ud til i hyggede jer efterfølgende

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE